Written by |
Thursday, 14 October 2021 16:51 |
Кәсіптік қызметтің көрсетілген түрін және тиісті кәсіби құзыреттерді меңгеру мақсатында білім алушы кәсіптік модульді меңгеру барысында келесілерді білуі тиіс: - сүт, ашытылған диеталық сүт өнімдері, сүзбе және сүзбе өнімдері, қаймақ, май, ірімшік және басқа да өнімдерді өндірудің технологиялық процесін жүргізу; - шикізатты сапасына қарай өндіріс түрлері бойынша бөлу; - сүтті қалыпқа келтіру бойынша есептеулерді орындау; - диеталық өнімді өндіру кезінде ашыту және салқындату процесінің температуралық режимін реттеу және зертханалық талдаулар бойынша оның жетілу дайындығын анықтау; - нормативтік және технологиялық құжаттамаға сәйкес технологиялық процеске қойылатын талаптардың сақталуын бақылау; - өнімді орау және ыдысқа салу сапасын бақылау; - дайын сүт өнімдерінің сапасын бағалау; - ақау себептерін жою жөніндегі іс - шараларды әзірлеу; - сүт өнімдерін өндіру бойынша өндірістік-технологиялық есепке алу мен есептілікті жүргізу; - технологиялық жабдықты жуу сапасын бақылау, оны жұмысқа және өндірістің санитариялық жағдайына дайындау; - өнім сапасын басқарудың неғұрлым жетілдірілген жүйелерін, жаңа және қолданыстағы стандарттарды қайта қаралған бақылау әдістерін, техникалық шарттар мен өзге де нормативтер мен нұсқаулықтарды әзірлеуге және енгізуге қатысады. - келіп түсетін шикізатты есепке алу; - зертханалық талдаулар мен органолептикалық көрсеткіштер негізінде сүтті сапасы бойынша сұрыптау және ірімшікті өндіру үшін жарамдылығын анықтау; - ірімшік өндіру үшін бактериялық ұйытқылар мен ерітінділер дайындау; - өндірілетін өнім түрлері үшін бактериялық ұйытқыларды, мәйекті фермент және хлорлы кальций ерітінділерін дайындауды бақылау; - ұйынды мен ірімшік дәнінің дайындығын тексеру; - индикаторлық әдіспен ірімшіктің белсенді қышқылдығына мерзімді тексеру жүргізу; - өндірілген ірімшіктің мөлшерін ескеріп, оны тұздайтын бөлімшелерге беру; - дайын өнімнің ақау себептерін талдау; - ақау себептерін жою бойынша іс-шараларды әзірлеу; - ірімшік және сарысудан жасалатын өнімдерді өндіру бойынша жабдықтың жұмыс режимін қамтамасыз ету; - ірімшік пен сарысудан жасалған өнімдерді өндіру бойынша технологиялық жабдықты тиімді пайдалануды бақылау; - жабдықтардың, қалыптар мен мүкәммалдың санитарлық жағдайын бақылау, Білуге тиіс: - сүт сарысуынан ірімшік және өнімдер өндіру кезінде шикізатқа қойылатын қолданыстағы стандарттардың талаптарын; - бактериялық ұйытқыларды, мәйекті фермент және хлорлы кальций ерітінділерін дайындау әдістемесін; - сүт сарысуынан ірімшік пен өнімдерді өндірудің технологиялық процестерін; - дайын өнімді өндірудің әртүрлі сатыларындағы технохимиялық және микробиологиялық бақылау талаптарын; - ақаудың пайда болу себептері және оларды жою тәсілдерін; - сүт сарысуынан ірімшік және өнімдер өндіру бойынша жабдықтың қолданылуын, жұмыс істеу принципі және құрылысын; - құжаттаманы жүргізу нысандары мен ережелерін; - жабдықты, қалыптарды, мүкәммалды жуу режимдерін.
|
Last Updated on Friday, 10 February 2023 10:18 |
Басты бет
Өндірістік жұмыс
Студентке
Оқу үдерісі
Қауіпсіздік
Сабақ кестесі
Іздеу
Сенім телефондары
150
сенім телефоны арқылы өмірдің қиын жағдайына тап болған балаларға құқықтық, психологиялық және консультативтік қызметі көрсетіледі.
11616
Зорлық-зомбылық және қатыгез фактілері (тұрмыстық зорлық-зомбылық, еңбектік және сексуальды қанау) анықталған жағдайларда қалалық және ұялы телефондардан «11616» республикалық сенім телефона хабарласуға болады.
Фотокөрме
Бүгін | 1147 | |
Кеше | 5970 | |
Осы аптада | 19772 | |
Осы айда | 63726 | |
Барлық уақытта | 7732258 |
We have: guests online
Сіздің IP: 3.137.221.163
Бүгін: 26 April 2024
Сіздің IP: 3.137.221.163
Бүгін: 26 April 2024