Басты бет

Тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы және өндірісті ұйымдастыру PDF Print Email

«Тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы және өндірісті ұйымдастыру»

Біліктілігі: техник-технолог

Техник-технолог білуі және істей білуі тиіс:

  • Өнімдердің механикалық және жылу аспаздық негізгі тәсілдерін қолдану, кәсіпорынға түскен өнімдердің сапасы әр түрлі жартылай өнімдер мен тағамдарды дайындау процесі, диеталық және емдік профилактикалық тамақтандырудың технологиялық процессінің ерекшеліктері, мәзірді құру ережесі;
  • Өндірісті, өндіріс құрылымын ұйымдастыруды, барлық цехтар жұмысын, қосалқы бөлмелер жұмысын ұйысдастыруды , өнімді жіберу тәртібін бақылау, жоспар-мәзірді;
  • Сауда орындарында жұмысты ұйымдастыру, қызмет көрсетуді ұйымдастыру;
  • Менеджменттің негізгі функциялары, басқару әдістері, шешім қабылдау, персоналды материалдық және рухани ынталандыру;
  • Кондитер бұйымдарының кеңінен ассортименттерін даярлаудың технологиялық процесстері, дайын өнімді ресімдеуге қойылатын эстетикалық талаптар, дайын өнімдердің сапасына, сақтау мерзімдеріне қойылатын талаптар, негізгі ережелерге сай қабылдаушыларға қызмет көрсету, бір күндік жұмысқа есеп беру;
  • Стандарттау саласындағы негізгі ұғымдар мен терминдерді анықтау;
  • Сауда-технологиялық жабдықтарды жұмыс ережесі;
  • Тағамдарға колькуляция құру және есеп беру;
  • Рецептуралардыңжинағымен жұмыс жасау;

 

Кәсіптік қызметінің объектілері: Мейрамханалар, дәмханалар, асханалар, тар мамандандырылған кәсіпорындар, тамақтану комбинаттары.

Техник-жылу технигінің кәсіптік қызмет түрлеріне жататындар: технолог, даяшы, өндіріс меңгерушісі, меңгеруші орынбасары, цех басшсы, метрдотель, менеджер.

 

Оқу мерзімі: 9 сынып негізінде – 3 жыл 10 ай,11 сынып негізінде – 2 жыл 10 ай.

 

Оқыту түрі: күндізгі, сырттай

 

 

                  

               648пм6444.jpg684пмы638ч4а.jpg9_865аывм.jpg111цу.jpg6уц48а68м5.jpg

 

 

 
© 2008 Павлодарский технологический колледж