Басты бет

Дуальді оқыту PDF Print Email

 

55554554

1226000 - Тамақтандыру кәсіпорындарын   өнім өндіру технологиясы және оны ұйымдастыруы

                    Біліктілігі: 122604 3 техник-технолог

 

5414684658416521   65656

Кәсіптік қызметінің нысандары:   

-         Шикізатты өндеудің технологиялық үрдісі;

-         Тағамдарды және сусындарды дайындау технологиясы;

-          Дайын тағамдарды әсемдеу және жіберу;

-          Тамақтандыру кәсіпорындарының түрлі типтерінде қызмет көрсету;

-          Бардың түрлі типтеріне қызмет көрсету;

-          Жұмыс орындарын дайындау және ұйымдастыру;

-          Шикізат және өнім сапасын бақылау;

-         Менеджменттің негізгі функциялары.   

3165846541685    

 

 

Техник-технологтың кәсіби қызметінің түрлері:

-         Жартылай және дайын өнімдер сапасына, сақтау және тарату мерзімдері мен жағдайларына қойылатын талаптар;

-         Түрлі жартылай өнімдер, тағамдар, аспаздық және кондитерлік өнімдер дайындау үшін шикізат мөлшерін есептеу;

-         Өндіріс, өндіріс құрылымын ұйымдастыру, жұмыс орнын аттестациялау, қосалқы бөлмелер жұмысын ұйымдастыру, шикізат пен өнім қорын анықтау;

-         Түрлі ас мәзірін, жоспар-мәзірді құрастыру;

-         Барлық өндірістік цехтар жұмысын орындастыру, тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерін өндіру бойынша есептерді іске асыру;

-         Сауда технологиялық, тоңазыту құрал-жабдықтарын дұрыс қолдануды ұйымдастыру;

-         Барлық сауда бөлмелерде жұмыстарды ұйымдастыру;

-         Тұтынушыларға, банкеттер мен қабылдауларға, шетелдік туристерге, қызмет көрсетудің арнайы түрлеріне қызмет көрсетуді ұйымдастыру;

-         Персонал инструктажын ұйымдастыру, техника қауіпсіздігі, өртке қарсы қауіпсіздік және сауда-технологиялық, тоңазыту құрал-жабдықтарын қолдану ережелерін іске асыру;

-         Стандарттау, тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің сапасы және сапаны басқару облысындағы негізгі бөлімін қолданады, өнім сынамаларының зартханалық зерттеулерін жүргізеді;

-         Менеджмент концепцияларын, басқарудың негізгі қағидаларын, менеджмент стратегиясы мен тактикасын кадрларды іріктеу талаптарын, іскерлік қарым-қатынасты қолданады;

-         Дағдарыс жағдайларынан сақтандырады, өндіріс үрдісін ұйымдастырып, бақылайды, менеджер кәсіби этикасын жұмыс барысында қолдану.

 

         Дуалдық жүйе 70-80 пайыз уақыт оқушылар тікелей өндірісте оқытылады тек 20-30 пайызы колледжде оқытылады деп болжайды. Осы кезде өндірістің нақты талаптарына оқу максимал жақындатылады. Оқудың дуалдық жүйесі кадрларды дайындаудың кеңінен таралған және тиімді формасы ретінде Павлодар технологиялық колледжінің оқу үрдісін ұйымдастыруға енгізілуде. Дуалдық оқыту мен бірлесіп кадрларды дайындау туралы колледжбен кәсіпорындармен келісімшарт жасалды:  

 

  1. «Зимняя вишня»  кафесі
  2. «Асылханова» ЖК
  3.  «Жумабекова» ЖК
  4.  «Айсберг ПВ» ЖШС
  5. «Бэллис» мейрамханасы

 

 

       

     

 

 
© 2008 Павлодарский технологический колледж